Vești proaste pentru locuitorii din Lugoj. După ce rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns vineri dimineața la 7,05 la mia de locuitori, autoritățile din Timiș propun instituirea carantinei în orașul Lugoj.

Potrivit ultimelor informații, propunerea a fost trimisă pentru aprobare Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în creștere. Conform datelor prezentate vineri de Prefectură, incidența era în Lugoj vineri dimineața de 7,05 la mia de locuitori, se arată într-un comunicat al Prefecturii Timiș.

În același timp, reprezentanții Prefecturii anunță că propunerea DSP de instituire a carantinei a fost aprobată de INSP și de CJSU Timiș. Hotărârea a fost trimisă Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției.

„INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie. Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Se prelungește carantinarea în alte orașe?

Totodată, având în vedere că sâmbătă, la ora 12.00, încetează măsura carantinării orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora.

„În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență/1000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori.

Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică”, a mai menționat sursa citată.