Intervenție de urgență a autorităților! Mai multe persoane au fost rănite în urma unui accident de muncă.

Şase persoane sunt preluate de ambulanţele ISU, primarul localității în care s-a produs accidentul declarând că viața nu le este în pericol.

Accidentul s-a produs în timpul lucrărilor de reabilitare, finanțate prin PNDL II, ale un pod construit încă din anul 1905.

Intervenție de urgență a autorităților! Un pod s-a prăbușit

S-a prăbuşit un pod peste râul Vedea, în judeţul Teleorman. Autoritățile au intervenit joi dimineaţă cu patru ambulanțe, o autospecială de transport victime multiple și o descarcerare în localitatea Orbeasca de Sus.

Şase persoane au fost rănite. E vorba despre muncitori care lucrau la reabilitarea podului.

Din primele informaţii, oamenii sunt conştienţi, iar doi dintre aceştia au fost transportați la spital.

Gheorghe Budică, primarul localităţii Orbeasca de Sus, a explicat că incidentul a avut loc în timp ce muncitorii lucrau la un pod nou realizat prin programul PNDL 2.

”Un nefericit accident de muncă. Este un pod nou prin programul PNDL, programul naţional de dezvoltare locală PNDL 2. În jurul orei 9, la montajul acestui cofrag pe una dintre grinzile laterale, a contrabalansat-o şi a căzut jos.

Podul metalic inaugurat în 1905

Şase persoane sunt preluate de ambulanţele ISU. În momentul de faţă, sunt cooperante.

La o primă evaluare, nu au leziuni care să le pună în pericol viaţa. Toate sunt conştiente şi cooperante”, a declarat edilul localităţii Orbeasca de Sus, potrivit romaniatv.net.

Podul metalic peste râul Vedea a fost inaugurat în 1905, fiind primul pod de acest gen construit în zonă.

Structura are o lungime de peste 90 de metri, fiind construit din beton, în componența sa de rezistență intrând și metalul.

Trebuie precizat că Orbeasca de Sus este un sat în comuna Orbeasca din județul Teleorman. Comuna Orbeasca se află în stânga râului Teleorman și are o populație de peste 8.000 de locuitori.