Intel intentioneaza sa construiasca, cu ajutorul companiei Asustek Computer, un laptop care sa aiba un pret mai mic de 200 de dolari pentru sistemele de educatie din tarile in curs de dezvoltare, informeaza Reuters. Aceasta va avea o configuratie low-end si va intra oarecum in competitie cu notebook-urile OLPC (One Laptop Per Child Foundation) au un ambalaj verde si pot functiona prin actionarea unei manivele cand nu are alta sursa de curent disponibila. Laptopurile OLPC costa 180 de dolari.  

 

Sean Maloney, directorul Intel Worldwide sales si Marketing, a explicat ca este o alta modalitate a rezolva aceeasi probleama. Maloney a anunta ca laptop-ul Intel-Asustek va avea un procesor cu o putere mai redusa.

 

Printre caracteristicile posibile ale laptop-ului se afla un ecran cu o diagonala de 17 cm sau 25 de cm, wireless Internet si un hard disk traditional sau o memorie flash.

 

Laptopul Intel-Asustek va fi disponibil spre sfarsitul anului va folosi fie sistemul de operare Linux fie sistemul Microsoft, Windows XP.

 

Sursa: Capital 05 Iunie 2007