Activitatea în sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Bihor a fost suspendată pentru zilele de luni şi marţi, după ce şeful instituţiei, Giani Bura, a fost depistat cu COVID-19, a declarat luni prefectul Dumitru Ţiplea.

„Da, el a fost confirmat pozitiv, dar, după cum mi-a spus, nu a intrat în contact direct cu colegii. Direcţia de Sănătate Publică a dispus ca azi şi mâine să se efectueze dezinfecţia sediului instituţiei. Practic, ei sunt opt angajaţi, iar sediul va rămâne închis şi mâine”, a spus Ţiplea.

Ancheta epidemiologică în derulare

Potrivit prefectului, în cursul acestei zile vor fi testaţi şi ceilalţi şapte angajaţi ai instituţiei aflaţi momentan în izolare la domiciliu.

Comisarul şef Giani Bura a fost diagnosticat cu COVID-19 sâmbătă, iar deocamdată nu se cunoaşte sursa infectării, ancheta epidemiologică fiind încă în curs de derulare.

Ulterior, au fost testaţi şi membrii familiei, doi dintre ei având, de asemenea, rezultate pozitive.

Trebuie precizat că județul Bihor se află, conform datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, pe locul 5, la nivel național, în ceea ce privește numărul total de cazuri în care sunt implicate persoane infectate cu noul coronavirus.

Astfel, 1.700 de oameni sunt infectați în total, în județ.

Peste 30 de cazuri noi în județ

Dintre aceștia, 31 de noi cazuri au fost identificate doar în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 9.604 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.509 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 26.442 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 192 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 38 de decese (21 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Până luni, 3.029 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.