Este prima decizie luată la nivel de judeţ după ce, în luna iunie a acestui an, timbrul de mediu a fost declarat ilegal de către Curtea Europeană de Justiţie. Acest lucru înseamnă că persoanele care vor să îşi înmatriculeze autovehiculele o pot face fără a mai achita această taxă, în timp ce proprietarii care au plătit-o după 15 martie 2013 îşi pot cere banii înapoi, în instanţă.

Hotărârea instanţei sălăjene vine după ce în luna martie a acestui an, o sălăjeancă, reprezentată de avocatul Iulia Costina, a dat în judecată Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) din cadrul Instituţiei Prefectului Sălaj, solicitând ca autoturismul Volkswagen 2DM să-i fie înscris în circulaţie fără plata timbrului de mediu.

Magistraţii i-au acceptat solicitarea şi au obligat instituţia menţionată să înmatriculeze maşină fără ca femeia să scoată bani din buzunar pentru această taxă auto.

„În urma deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, prin care s-a declarat că timbrul de mediu încalcă legislaţia europeană, acţiunea pe care am formulată a fost admisă. Astfel, se evită achitarea timbrului de mediu, cei care l-au achitat putând recupera suma tot printr-un proces în instanţă, de data aceasta împotriva ANAF, pentru aceleaşi motive”, ne-a declarat avocatul Iulia Costina.

 

Citeste mai mult: adev.ro/odx6be