Cele mai multe dintre maşinile vândute de firma de leasing erau recuperate de la cei care nu-şi mai puteau plăti ratele.

„Vindem maşini rulate, cu un număr mic de kilometri”, este anunțul firmei.

În realitate, autoturismele pe care le vindeau aveau cifrele din bord măsluite. Patronii firmei au fost arestaţi, iar poliţiştii îi caută acum pe caută acum pe toţi cei care au cumpărat maşini de la aceştia.

Cumpărătorii au plătit bani mulți şi au plecat cu maşini mai proaste decât credeau.

Cumpărătorii de bună credință veneau la firma de leasing pentru a cumpăra autoturisem bune și mai ales cu kilometri reali. Tocmai aici a fost problema descoperită de polițiști! Ei și-au dat seama că în decursul timpului nu mai puțin de 40 de persoane au fost înșelate în acest fel.

“După ce autoturismele erau recuperate de la utilizatori, cei care nu achitau contravaloarea ratelor lunare, sistemul informatic ar fi fost modificat, iar autoturismele ar fi fost vândute la o valoare mult mai mare decât cea reală”, spune Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

„Nu neapărat compania a intervenit asupra rulajului, ci înainte, vechiul proprietar pentru a vinde autoturismul recurgea la aceste metode”, explică reprezentantul firmei, conform Digi24.

Specialiștii spun că astfel de intervenții pot fi depistate înainte de a parafa tranzacţia.

„Din păcate se fac! Schimbările astea de kilometraj şi trebuie să fim foarte atenţi. Una dintre posibilităţile de a da kilometrajul înapoi este aceea cu testerul, a doua variantă ar fi cea de schimbare a întregului bord”, spune Viorel Segiu, mecanic auto.