Volumul cifrei de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a scăzut  in luna aprilie 2007, faţă de luna precedentă cu 20,2% şi a crescut faţă de luna corespunzătoare a anului anterior cu 7,9%, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 18,1% in perioada ianuarie-mai, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent.

 

Cresterea cifrei de afaceri din industrie in luna aprilie, comparativ cu aceeasi perioada din 2006, a fost sustinuta de cresterea de 10,5% inregistrata de industria extractivă si de cresterea de 10,3% inregistrata de industria prelucrătoare. Industria energiei electrice şi termice, gaze şi apă a înregistrat o scădere cu 10,3%. Pe marile grupe industriale cele mai mari creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital şi in industria bunurilor intermediare, de 21,5% respectiv 16,8%. Industria energetică şi industria bunurilor de uz curent au înregistrat scăderi cu 10,5% respectiv 1,7%.

 

In perioada ianuarie-mai, cele mai importante creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată si in industria bunurilor de capital, de 35% respectiv 33,3%. Industria bunurilor intermediare a crescut cu 29,3%. Industria energetică a înregistrat o scădere cu 12,2%.

Sursa: Capital 06 Iunie 2007