Potrivit sursei citate, cei peste 1,74 milioane de participanţi ai Fondului de Pensii Administrat Privat ING vor primi informaţii cu un conţinut extins şi îmbunătăţit, care asigură înţelegerea în detaliu a datelor incluse. Concret, pe lângă datele importante referitoare la situaţia contului personal la sfârşitul anului 2012, datele despre fond şi cele referitoare la societatea de administrare a fondului, informarea anuală include şi o secţiune cu explicaţii simple ale termenilor financiari folosiţi.

În plus, pentru a adapta procesul de informare la nevoile actuale ale participanţilor, fiecare dintre cei care figurează în baza de date cu adresa de e-mail va primi, anterior scrisorii în format fizic, un mesaj electronic cu un sumar al principalelor informaţii.

Pe de altă parte, ING pune la dispoziţia participanţilor portalul myING.ro, o platformă online sigură şi uşor de utilizat, unde găsesc în orice moment toate informaţiile de care au nevoie despre contribuţiile lor la Pilonul II.

La data de 31 martie 2013, ING Pensii SAFPAP deţinea o cotă de 30% pe piaţa de pensii administrate privat, în funcţie de numărul de participanţi (peste 1,7 milioane), conform datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.