“Divizia de asigurări a ING în România continuă să se concentreze asupra planurilor de dezvoltare ca și până acum, pregătindu-se pentru un viitor separat de ING Bank. Toate demersurile pe care le întreprindem – investind permanent în sisteme, produse, forță de vânzări şi servicii – vin să reconfirme angajamentul pe care ni l-am asumat în 1997 pentru piaţa românească, de a oferi clienţilor un parteneriat solid pe termen lung  și a dezvolta o activitate eficientă. Este un angajament în care vom rămâne la fel de implicaţi și pe viitor, principalele noastre obiective vizând consolidarea poziției de lider și continuarea demersurilor de creștere a beneficiilor oferite clienților”, spun reprezentanții ING Asigurări Viață.
Potrivit planului de reorganizare inițiat în 2009 de către ING Group, pentru ING România există un scenariu de bază care prevede lansarea unei oferte publice inițiale (IPO), cu obiectivul final de a crea un business independent. Acordul agreat de ING Group și statul olandez cu Comisia Europeană privind planul de reorganizare inițiat în 2009, așa cum a fost redefinit recent oferă Grupului mai mult timp (până în 2014) și flexibilitate pentru identificarea și adoptarea celor mai bune soluții în concordanță cu condițiile specifice de piață, climatul economic și oportunitățile concrete existente în fiecare regiune în parte.
În cazul businessului din Europa, acordul în forma actualizată prevede ca mai mult de 50% din proces sa fie încheiat până la sfârșitul anului 2015, iar diferența până la finalul anului 2018. În practică, planificarea termenelor concrete va ține cont de condițiile de piață și stadiul de pregatire al procesului.
Ca atare, extrapolarea măsurilor luate de ING Grup în alte piețe (precum America de Nord sau Asia) pentru a anticipa deciziile care ar putea fi adoptate în privința activităților din Europa (și implicit din România) rămân un demers incorect, fără un fundament solid. Atât în România, cât și în restul piețelor în care are lor reorganizarea operațiunilor de asigurări și investiții prin separarea de entitatea băncii, toate acțiunile ING sunt desfășurate cu atenție maximă pentru protejarea activității curente, a clienților, angajaților și partenerilor de afaceri. Contractele clienților  nu sunt afectate sau alterate în niciun fel de procesul de reorganizare și rămân neschimbate indiferent de deciziile adoptate în contextul acestuia.