Informații care vin în ajutorul tuturor românilor. Cum puteți obține o pensie mai mare

Informații care vin în ajutorul tuturor românilor. Cum puteți obține o pensie mai mare
Ultima modificare în 18 mai 2019, 14:39
Vești incredibile pentru români. S-a aflat cum se poate obține o pensie mai mare la bătrânețe.
Românii care, de-a lungul carierei lor au ocupat funcții cu responsabilități multiple sau care au presupus un consum sporit de timp și energie, care au condus instituții, îndeplinind de asemenea, diferite obiective suplimentare, vor beneficia de venituri în plus.
Este vorba despre indemnizațiile speciale, pentru care, în anumite situații s-au reținut contribuțiile la sistemul public de pensii. Așadar, ele ar fi trebuit înscrise în carnetul de muncă pentru a fi luate în considerare la calcularea pensiei. În cazul în care respectivele venituri nu au fost înregistrate, românii au nevoie de obținerea unei adeverințe de la deținătorii de arhive.

Aceste indemnizații cresc pensiile:

”- Indemnizația acordată șefului de echipă sau brigadă, acordată, de regulă, operatorilor economici din industria tradițională (construcții, drumuri, poduri, îmbunătățiri funciare, etc).

– Indemnizația pentru personalul navigant și însoțitorilor de zbor.

– Indemnizația de care beneficiază cadrele de conducere din învățământul superior pentru perioadele în care au ocupat și funcții de conducere în instituții conexe (spitale, direcții sanitare, instituții de cercetare).

– Indemnizația acordată cadrelor didactice care cumulează două sau mai multe funcții (director, director adjunct) în învățământul primar, dar și o funcție de profesor universar.

– Indemnizația pentru conducerea formației de lucru în activitatea încărcări-descărcări.

– Indemnizația pentru conducătorul formației de lucru de docheri.

– Indemnizații în domeniul farmaceuti, când sunt exercitate două funcții, una de conducere, alta operativă.”, potrivit Dcbusiness.ro.

Etichete:
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook