DIGI Online a decis să renunțe la două posturi importante din România, acestea fiind Pro TV și Antena 3!

Platforma DIGI Online continuă, totuși, să aibă peste 90 de canale TV și peste 10 posturi radio. De aceste posturi se pot bucura acei români care au deja contract cu Digi.

Presa din România scrie că decizia de renunțare la aceste două posturi ar face parte dintr-o strategie neanunțată a companiei Digi de a atrage mai mulți abonați pe platforma online. Tot în mod neoficial, Digi ar fi renunțat la aceste posturi deoarece nu avea sens să promoveze posturi concurente, dacă are deja posturi asemănătoare marca Digi.

Decizia ar putea fi atribuită, de asemenea, disputelor dintre RCS&RDS și Intact Media Group cu privire la costurile de licențiere.

Acest factor nu poate fi ignorat, deoarece Digi ar fi putut alege să nu includă canale precum Pro TV, Antena 3, Antena 1 și Prima TV în serviciul online Digi dacă acestea ar fi cerut taxe exorbitante, din considerente financiare.

Antena 1 și Pro TV au deja propriile platforme

În schimb, Antena 1 și Pro TV au propriile lor servicii online, Antena Play și, respectiv, Voyo, cu mii de abonați. Antena Play a fost creată ca platformă online pentru Antena Group în 2013 și funcționează pe baza unui model de abonament lunar.

În mod similar, Voyo a fost înființat în 2011 și funcționează ca o platformă de conținut video care necesită, de asemenea, un abonament. În plus, un număr tot mai mare de radiodifuzori își extind opțiunile de conținut online.

Această tendință capătă amploare în România, unde canalele TV tradiționale înregistrează o scădere a audienței din cauza popularității tot mai mari a conținutului video pe internet.

Ce canale sunt acum pe DIGI Online?

La o intrare rapidă pe platforma DIGI Online putem vedea o serie de recomandări precum Digi 24 HD, Digi Sport 1, Film Now, HIT Music Chanel, Digi World și Digi Life.

Bineînțeles, acestea nu sunt singurele posturi prezente pe platformă. Ele sunt împărțite pe categorii. De exemplu, la filme avem Epic Drama, Comedy Central sau HBO.

Pentru sport avem Digi sport 1, Digi sport 2, Digi sport 3, Digi sport 4 și nu numai.

Pe lista de programe există și unele pentru copii precum Cartoonito, Disney Channel, Minimax, JimJam și altele.