Maestrul a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului „Altceva” de sâmbătă, 3 iunie. În cadrul emisiunii, acesta a explicat că vrea să se retragă din lumea teatrului, pentru a se ocupa de oamenii și de lucrurile de care îi este dor.

Mihai Mălaimare și-a anunțat retragerea din lumea teatrului

„Dar să știți că și teatrului, publicului îi va fi dor de dumneavoastră”, a spus Adrian Artene în cadrul podcastului.

„Să le fie, că merit”, a răspuns Mihai Mălaimare.

Marele actor spune că a sosit vremea să trăiască și pentru el

De asemenea, marele actor a spus că a sosit vremea să trăiască și pentru el.

„Dacă se respectă, și am luat cum trebuie genele (n.red. familiei), mai am vreo 20 de ani și-a venit vremea să trăiesc și pentru mine. Mi-e dor de de copiii mei pe care nu i-am văzut crescând, pentru că eu făceam în fiecare weekend naveta la Botoșani să alerg pe câmpii p-acolo să le fac festivaluri.

Mi-e dor de de nepoatele mele pe care nu le-am văzut patru ani, mi-e dor de asta mică pe care mi-a făcut-o Ștefan, care are șase luni și pe care o văd încă nepermis, nepermis de rar.

Mi-e dor de roșiile mele, care cu care aș vrea să am mai mult timp de de vorbă.  Mă doare sufletul că văd că peste grădina mea de zarzavat s-au ridicat buruienile și nu pot să-mi-alung din cap imaginea grădinii mele năpădită de buruieni, care se suprapune peste imaginea țării mele năpădite (n.red. de buruieni).

Mie mi-e dor să mă plimb. M-am plimbat cu soția mea de curând, la Noaptea Muzeelor. Și mergând cu ceaiul ăla pe mână, în sfârșit ne uităm și noi pe sus, vedeam ce minune de oraș e Bucureștiul ăsta, cât de tulburător, de mizerabil este.

Mi-e dor să fac fotografie, mi-e doar să cânt la vioară, mi-e dor să conduc, vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară. Eu n-am citit în toată viața mea. Bun, poate că te mint, acuma încerc să exagerez. Dar 90% din lecturile mele sunt în continuare lecturi de teatru. Eu umblu prin bibliotecile lumii, achiziționez cărți și stau acasă lu citesc ca un nebun o dată, de două ori, de trei ori până le pricep.

Mai sigur am și șansa să citesc romane romane solide. Iar japonezii sunt sunt, constituie o literatură tulburătoare. Arabii iarăși au au niște niște cărți senzaționale. Dar nu mă pot rupe de lectura de teatru”, a mai spus marele actor.