De multă vreme, Dubai se luptă cu greutatea, astfel încât autoritățile au găsit o metodă inedită pentru a-și ajuta cetățenii să slăbească. Potrivit AP, faimosul emirat își plătește cetățenii cu câte un gram de aur (echivalentul a 45 de dolari) pentru fiecare kilogram pierdut. Startul la slăbit a fost dat pe 19 iulie, iar cei din Emirate au la dispoziție o lună de zile pentru a strânge cât mai multe grame de metal prețios.
AP notează că populația a început să se îngrașe pe măsură ce numărul restaurantelor de fast food s-a mărit, iar în prezent, jumătate dintre locuitorii Dubaiului sunt supraponderali. Dar pentru că cetățenii emiratului sunt foarte bogați datorită afacerilor cu petrol, există riscul ca aceștia să nu se ambiționeze atât de mult pentru câteva zeci de grame de aur. Cei care vor slăbi cel mai mult au șansa să participe și la o loterie al cărei premiu este în valoare de 5.000 de dolari.
LA Times menționează că Emiratele Arabe Unite nu se numără printre țările care alocă o atenție deosebită sănătății publice, iar o astfel de inițiativă poate să nu aibă un rezultat extraordinar în condițiile în care nu s-a contruit o întreagă strategie pentru motivarea populației în ceea ce privește pierderea în greutate.