Studiul subliniază și că o mare parte din metodele de marketing utilizate de industria parfumurilor sunt ineficiente. ”Producătorii de parfumuri trebuie să se gândească la zonele unde poate fi redusă risipa. Pentru că dincolo de un anumit punct nu mai este sustenabil. Doar îţi reduce marja de profit”, a declarat Nemanja Babic, unul din autorii raportului, conform sursei amintite, citată de Agerpres. Potrivit firmei de consultanţă, primele mărci de parfumuri pentru femei sunt Light Blue de la Dolce & Gabbana, alături de Coco Mademoiselle, Chance Eau Tendre şi No. 5 de la Chanel. Singurul nou intrat în top 5 este Daisy,un parfum lansat de Marc Jacobs în 2007.

Studiul A.T. Kearney, care a inclus un sondaj derulat în rândul a aproximativ 1.000 cumpărători de parfumuri, a descoperit că peste 40% din achiziţiile de parfumuri sunt decise dinainte deoarece cumpărătorii caută parfumul care le place şi nu îl mai schimbă. Potrivit studiului, în momentul în care cumpărătorii se află în magazin nu sesizează sau nu sunt influenţaţi de publicitatea in-house, mai arată sursa citată, potrivit Agerpres. ”Consumatorii doresc o publicitate mai individualizată în care personalul magazinelor învaţă mai întâi care sunt gusturile clienţilor şi apoi le oferă parfumuri care se potrivesc cel mai bine gusturilor lor. Ceea ce vor cu adevărat sunt sfaturi, pe baza nevoilor, dorinţelor şi preferinţelor”, a mai spus Nemanja Babic.

Studiul a mai descoperit şi că publicitatea la televizor, una din metodele de marketing cele mai des utilizate şi cele mai scumpe, nu stimulează prea mult achiziţiile. Doar 6% dintre respondenţi au declarat că publicitatea a fost motivul care a stat la baza achiziţiei. Chiar şi aşa, acest gen de mesaje publicitare servesc la obiectivul pe termen lung de construire a brandului şi menţinerea lui în mintea cumpărătorilor. Tocmai acest proces a permis unor parfumuri să dureze mai mult. De exemplu, parfumul Chanel No. 5 există de aproape un secol şi a reuşit să-şi păstreze alura.

”Industria va profita întotdeauna de succesele mari. Cu toate acestea, rentabilitatea investiţiilor este o mare îngrijorare”, a spus Nemanja Babic. Un studiu realizat de NPD Group arată că parfumurile de lux reprezintă o piaţă de patru miliarde de dolari în SUA.