Dan Diaconescu a fost declarat adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Oferta depusă de Dan Diaconescu a înregistrat punctajul maxim, 100 de puncte, oferta fiind în valoare de 203.149.054, 08 lei.

Preşedintele OPSPI, Remus Vulpescu, îl aşteaptă pe Dan Diaconesu, luni, la ora 10.00, pentru a semna contractul de vânzare – cumpărare a acţiunilor Oltchim.

“Ar fi exista, legal, un termen de 10 zile pentru încheierea contractului, însă oferta lui Dan Diaconescu şi OPSPI permit să se semneze contractul de vânzare cumpărare de acţiuni, luni, la ora 10.00. Preţul trebuie să fie plătit la semnarea contractului. Dar putem să îl semnăm şi luni după-amiază şi marţi”, a spus Vulpescu. Dan Diaconescu a subliniat că “semnarea presupune un şir de alte activităţi şi trebuie să fim prudenţi şi precauţi” şi a menţionat că se va asocia cu alţi investitori, va finaliza procesele cu PCC, acţionarul minoritar al combinatului vâlcean şi că dispune de suma de 203 milioane lei pentru semnarea contractului de vânzare – cumpărare cu statul român. “Vor veni şi parteneri de afaceri alături de noi, procesele dintre acţionarul majoritar şi minoritar vor lua sfârşit”, a afirmat Dan Diaconescu.

Planurile lui Diaconescu

  •     Investiții imediate de două miliarde de euro.
  •     Ridicarea cifrei de afaceri la 10 miliarde de euro pe an.
  •     Construirea a două termocentrale noi, cu capacități de 120 respectiv 160 MW, la Pitești și Râmnicu Vâlcea.
  •     Cumpărarea Arpechim, Conpet, Oil Terminal și a minelor de sare care aprovizionează Oltchim, care să funcționeze într-un complex petrochimic integrat.
  •     Aducerea unui partener străin cu un rulaj anual de 8,5 miliarde de euro. Prin această cifră, Dan Diaconescu încearcă să sugereze că are susținerea TISE, subsidiară a Gazprom.