Prima fază a Victoria City Center va fi formată dintr-un mall de 60.000 mp închiriabili ce va atrage o investiţie de 150 mil. euro, asigurată printr-o linie de credit deschisă la Alpha Bank. Autorităţile locale au aprobat deja Planul Urbanistic Zonal şi lucrările de construcţie sunt programate pentru anul viitor, cu finalizare în primăvara lui 2013.

Acesta va fi al doilea mall din Bucureşti, după Sun Plaza, care va beneficia de acces direct la metrou. Investitorii au anunţat că viitoarea staţie de metrou Pajura va oferi acces direct în centrul comercial prin intermediul unui pasaj subteran.

Centrul comercial va cuprinde 200 de magazine şi restaurante, ce vor avea ca ancoră hypermarketul Cora – care va deschide al patrulea magazin din Bucureşti, în suprafaţă de 10.500 mp. Cinema City va opera cinematograful, care va beneficia de opt ecrane. Proiectul dispune de o parcare de 1.800 de locuri atât subterane, cât şi supraterane.

Proiect întârziat 2 ani

„Am ţinut proiectul «on hold» de doi ani şi acum, că piaţa se îmbunătăţeşte, ţinând cont şi de creşterea PIB-ului prognozată pentru 2011 şi de cererea venită din partea chiriaşilor, am început demolările şi vom începe construcţia din toamna lui 2011“, a declarat Michael Topolinski, preşedintele şi CEO-ul Benevo Capital Corporation.

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski a intrat pe piaţă în 2007 prin achiziţia de locuinţe noi la pachet. Acesta a ajuns la un portofoliul de 900 de apartamente în 14 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi Braşov.

Celălalt partener, CD Capital Partners are o experienţă de 35 de ani pe piaţa imobiliară cu North America Trizec Properties (cumpărată în 2006 de Brookfield Properties), precum şi cu TriGranit Development. Co-fondatorii  CD Capital sunt Todd Cowan şi Jordan Dermer.

Arhitectura mall-ului este realizată de Altoon + Porter Architects, iar partea de închirieri va fi asigurată, în exclusivitate, de The Advisers/Knight Frank, într-o echipă condusă de Monica Barbu.