Spre surpinderea tuturor, firma de asigurare care a lansat primele polițe de acest tip anunță că a plătit deja două daune, ceea ce înseamnă că doi asigurați au demonstrat că au fost răpiți de extratereștri, relatează mai multe site-uri de peste ocean. St Lawrence Agency, din Florida, arată că a vândut deja 20.000 de asigurări împotriva răpirii de către extratereștri. Polița acoperă inclusiv riscul de a rămâne însărcinată cu un extraterestru sau cel de a ajunge obiect de studiu pentru o civilizație din afara pământului.

 În SUA există deja mai multe firme care vând astfel de asigurări la prețuri variate. Primele sunt de la 20 de dolari la 150 de dolari iar acoperirea variază de la 10.000 de dolari la 10 milioane de dolari. În Europa prețurile sunt asemănătoare și au fost vândute deja în jur de 30.000 de polițe de către firme cu sediul în Londra.

Există deja persoane cunoscute în Statele Unite care au achiziționat o asigurare împotriva răpirii de către extratereștri, printre ei fiind un profesor de la Universitatea Harvard care a trimis și o scrisoare către civilizațiile extraterestre. Unele firme de asigurare arată că, în eventualitatea în care un client solicită plata daunei, el trebuie să vină cu semnătura extraterestrului sau cu o amprentă a acestuia pentru a demonstra fapta.

Asigurările împotriva răpirii de către extratereștri au devenit cunoscute în Europa după ce firma Goodfellow Rebecca Ingram Pearson, cu sediul la Londra, a vândut contra a 1.000 de lire sterline o poliță de grup către membrii sectei Heaven’s Gate (poarta raiului-trad) care au recurs la sinucidere în grup.