Legea actuală le interzice şoferilor să privească la micul ecran în timp ce conduc, dar nu prevede nicio sancţiune. Şoferii indisciplinaţi riscă să fie condamnaţi doar în caz de accident.

În viitor, "teleşoferii" vor fi pasibili de plata unei amenzi de 30.000-70.000 de woni (20-48 euro), a declarat un responsabil al Ministerului Administraţiei Publice şi Securităţii.

"Totul depinde de ratificarea legii de către Parlament, dar sperăm că aceasta va putea intra în vigoare la începutul anului viitor, în urma unei campanii de informare a publicului", a precizat sursa citată.

Televizoare echipate cu tehnologie T-DMB sunt montate frecvent la bordul autoturismelor sud-coreene. Televizoarele sunt planificate să nu funcţioneze în timpul mersului, dar pot fi uşor reprogramate.

În prezent, şoferii de taxi din Seul privesc la televizor în timpul serviciului fără teama de a fi amendaţi.

La începutul lunii mai, trei ciclişti au fost ucişi şi patru răniţi într-un accident rutier provocat de un şofer de tir care privea la televizor în timp ce conducea, în sud-estul ţării. El a fost arestat pentru conducere periculoasă.