Românii vor primi trei buletine de vot pe 22 noiembrie, unul pentru alegerea preşedintelui şi două pentru referendum.

Guvernul a adoptat două Hotărâri prin care stabileşte cadrul legal de organizare a referendumului solicitat de preşedintele Traian Băsescu.

„Cei care vor dori să voteze şi la referendum vor trebui să semneze de două ori în secţia de votare şi va primi trei buletine de vot. Pe lângă buletinul pentru alegerea preşedintelui României, pentru a vota la referendum, fiecare cetăţean va primi două buletine care vor conţine cele două întrebări. Astfel, pentru referendum, va fi un buletin cu întrebarea dacă sunt de acord cu trecerea la Parlamentul unicameral şi un buletin cu întrebarea privind reducerea numărului de parlamentari la maximum 300. Vor exista în secţia de votare trei urne de vot, una pentru buletinul privind alegerea preşedintelui şi celelalte două pentru cele două buletine de la referendum”, a explicat ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga.

Blaga a arătat că pentru editarea celor două buletine pentru referendum statul va cheltui 440.000 lei, iar cheltuielile suplimentare legate de comisiile de statistică şi de urne vor fi de 2,477 milioane lei.