Knight Frank şi Citi Private Bank anticipează în The Wealth Report 2012 o creştere a interesului persoanelor cu disponibilităţi financiare semnificative faţă de proprietăţile comerciale, estimând o valoare a tranzacţiilor private la nivel global de 74.1 miliarde de dolari în 2012 (o creştere cu 5%, comparativ cu anul precedent).

Ediţia 2012 a Wealth Report influenţa crescută a mobilităţii averilor la nivel mondial asupra proprietăţilor imobiliare de lux şi asupra pieţelor de investiţii.

"The Wealth Report din acest an prezintă şi mai multe dovezi ale faptului că bogaţii lumii depăşesc contextul economic dificil mai uşor decât majoritatea populaţiei, iar acest lucru este evidenţiat cel mai bine pe pieţele imobiliare de top”, a declarat Andrew Shirley, editor The Wealth Report.

 Aceste pieţe atrag în continuare interesul investitorilor privaţi în căutare atât de spaţii rezidenţiale de lux cât şi de proprietăţi comerciale. Incertitudinile politice şi economice la nivel mondial contribuie la exacerbarea acestei tendinţe.