Cannes primeste Palme d’Or pentru cel mai scump metru patrat locuibil din Franta, insa chiar si asa capitala franceza a filmului este departe de Londra sau Monaco.

In lumea imobiliarelor de lux, Londra bate toate recordurile. Potrivit unui recent studiu al "Wealth Report 2007" (realizat de Knight Franck si Citi Private Bank) capitala britanica se poate lauda cu un pret maxim de pana la 36.000 de euro/metru patrat, ce se apopie usor de pretul unei masini de lux germane. Imediat dupa se claseaza Monaco, cu 35.000 de euro/metru patrat.

New York-ul este “mai modest”, cu 25.600 de euro/metru patrat, urmat de Hong Kong (19.700 de euro/metru patrat).

Franta tine blazonul sus si este bine cotata cu preturi ce nu sunt pentru toate buzunarele: cel mai scump metru patrat il gasim la Cannes (15.000 de euro/metru patrat), Saint-Tropez (14.900 de euro/metru patrat) si Paris (12.600 de euro/metru patrat).

Roma, capitala eterna, se poate lauda cu un pret maxim de 12.500 de euro/metru patrat.

Cu toate acestea, Franta si Italia conduc plutonul pretului in Europa. Micile orase cu bogat trecut istoric sau cele care ofera locatarilor o priveliste de neuitat, scot din buzunarul celui privilegiat pana la 30.300 de euro/metru patrat (Saint-Jean-Cap-Ferrat) sau  23.625 de euro/metru patrat, pe Costa Smeralda, in Sardinia.

Pe langa destinatiile de lux clasice, studiul arata o crestere a interesului pentru zone mai putin cautate, precum Brazilia si Croatia, care au sanse mari sa intre in topul cu cele mai scumpe case de vanzare. De asemenea, viitorul apartine unor “teritorii neexplorate”, precum Sankt-Petersburg, Moscova, Bombay, New Delhi, Guangzhu si Beijing.

Sursa: Le Figaro 4 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: