„Am cumpărat terenurile pentru a dezvolta, motiv pentru care nu vom vinde. Cu unele terenuri va trebui să aşteptăm şi zeci de ani până să începem dezvoltarea, pentru că au fost cumpărate înainte de criză. Momentan analizăm potenţialul dezvăltării unei noi clădiri de birouri, în vecinătatea Iride Business Park, dar lucrările vor fi demarate numai dacă avem cerere. Vrem să fim pregătiţi pentru momentul în care vom avea solicitări din partea chiriaşilor“, a declarat Daniel Riedl, COO al grupului austriac. Immofinanz deţine terenul fostei fabrici Electronica din apropierea staţiei de metrou Pipera.

Compania mai are în Bucureşti două foste fabrici: Rocar, în suprafaţă de 18 ha, şi Ventilatorul, de 5,3 ha. În această perioadă, austriecii lucrează la realizarea unui master plan pentru terenul de la Ventilatorul, unde au în plan dezvoltarea unui proiect rezidenţial, care ulterior va putea fi completat şi de nişte clădiri de birouri.

Immofinanz a investit până acum 679,2 mil. euro în cele 18 proprietăţi funcţionale pe care le deţine în România, cărora li se adaugă încă 17 proiecte în curs de dezvoltare şi alte 53 de proiecte care îşi aşteaptă rândul. Portofoliul curent de investiţii este constituit din nouă clădiri de birouri (12,9% din totalul portofoliului de clădiri de birouri al grupului), şase proprietăţi în zona de retail (10,1% din întregul portofoliu de retail) şi trei centre logistice (2,9% din întregul portofoliu de logistică). Cele 88 de proprietăţi pe care austriecii le deţin la nivel local sunt evaluate la circa 700 mil. euro, ceea ce reprezintă 7% din portofoliul global al companiei.

Daniel Reidl a mai spus că grupul nu este presat să vândă din activele generatoare de venit din România, dar că la un preţ potrivit nu refuză ofertele.

Immofinanz mai este implicată alături de Adama, dezvoltator de locuinţe achiziţionat de austrieci în 2011, în construcţia a 210 locuinţe în Bucureşti care vor necesita o investiţie de 14 mil. euro.