"Guvernul României a reuşit să încheie un acord cu cel elveţian, prin care ţara noastră primeşte 20 de milioane de franci ce vor intra în sistemul de creditare pentru întreprinderile mici şi mijlocii. La această sumă vine şi Guvernul român cu suma echivalentă în lei. Fiecare IMM va putea să ia 100 de mii de franci elveţieni cu dobândă foarte mică, pentru că banii sunt donaţi statului român, în cadrul unui acord cu statul elveţian", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Grapini a mai anunţat că săptămâna viitoare va fi terminat raportul public al activităţii sale în acest an şi a punctat la capitolul realizări trimiterea la Parlament, în regim de urgenţă, a Legii IMM-urilor, care ar fi trebuit să intre în vigoare în anul 2011.

"Legea prevede că pentru IMM-uri sarcina administrativă nu mai poate creşte – adică orice iniţiativă care ar veni din oricare alt domeniu, de la alte ministere sau din iniţiativa parlamentarilor -, va trebui să fie analizată de un grup condus de cel care are în portofoliu IMM-urile şi nu ai voie să mai introduci o sarcină administrativă nouă (o taxă, un cost suplimentar) dacă nu scoţi altul", a explicat ministrul IMM-urilor.

Maria Grapini a mai anunţat că din 15 ianuarie 2014 firmele vor putea primi pe proiect de investiţii 100.000 de euro, din care 10% este finanţarea din partea firmei, conform proiectului prin care Guvernul finanţează schema de minimis.

Oficialul a mai punctat faptul că pe data de 19 decembrie se va finaliza proiectul de măsuri concrete în 2014 pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri. AGERPRES