Fostul sportiv a transmis că regretă profund ceea ce a făcut și că acceptă să muncească în folosul comunității. Toate acestea, în schimbul judecării prin procedură simplificată și amânării executării pedepsei.

Dacă era găsit vinovat, Ilie Năstase risca până la șașe ani de închisoare.

În mai, 2018, autoritățile l-au acuzat pe fostul tenismen de conducere sub influența alcoolului și refuzul de a i se preleva probe biologice.

”Nici nu am ieșit din Herăstrău. Stăteau la pândă 3 mașini. M-au oprit și m-au întrebat dacă am băut. Am spus că 3 beri. Mi-au zis Hai domne’ că ai băut mai mult. Atunci m-am enervat și i-am spus : Mai și mănânc! A zis facem testul. Am zis că nu fac testul aici. Am 72 de ani și ți-am spus cinstit cât am băut. Și am zis haideți la poliție, să-mi faceți acolo. M-a tras afară din mașină m-a aruncat pe trotuar cu fața în jos și un băiețel din asta mai solid mi-a pus piciorul pe spate.”, povestea pe atunci Ilie Năstase.

Pe de altă parte, polițiștii de la rutieră spun însă că Năstase le-a vorbit urât, dar și că a plecat în timpul controlului fără acordul agentului. În urma acestor fapte, două echipaje i-au luat urma și l-au blocat în trafic după 200 de metri. În acel moment, acesta a fost dat jos din mașină și încătușat.

Năstase a fost dus la sediul INML, unde a acceptat să sufle în aparatul etilotest. Acesta a indicat o alcoolemie de 0, 55 în aerul expirat. A refuzat însă prelevarea de probe biologice, așa că agenții l-au condus la sediu, unde i-au întocmit dosar penal și i-au suspendat permisul de conducere.

La câteva ore după ce polițiștii i-au spus lui Năstase că are dosar penal și dreptul de conducere suspendat, acesta s-a prezentat la Spitalul Floreasca, pe o motocicletă. A vrut să-și scoată certificat medico-legal pentru rănile suferite la încătușare.

La plecare însă, Năstase a greșit din nou și a întors pe linie continuă, așa că un alt echipaj l-a tras pe dreapta, iar fostul tenisman a fost reținut din nou, potrivit Știrilorprotv.ro.

A fost momentul în care i s-a deschis încă un dosar penal, pentru conducere cu permis suspendat.

Ulterior, polițiștii au realizat că Năstase avea nevoie și de categoria A ca să poată să se urce pe respectiva motocicletă: ”E prima oară când mi se pun cătușele”.

În urmă cu 8 ani, culmea, pe aceeași stradă, același Ilie Năstase a fost prins băut la volan. Și atunci i-a fost suspendat permisul și a fost amendat. Atunci a avut o alcoolemie de 0,33 în aerul expirat.