Dezvoltarea Regionala va beneficia in 2007 de 330 de milioane de euro. 

 

“Programul Operational Regional (POR) va fi primul care va fi aprobat de catre Comisia Europeana. In luna iulie va sosi la Bucuresti comisarul pentru Politica Regionala, Danuta Hübner. Cu aceasta ocazie va fi anuntata aprobarea POR”, a afirmat Stefan Ciobanu, director in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, cu prilejul conferintei “Fondurile structurale si de coeziune pentru Romania”, organizata la Buftea. La seminar au participat Giorgio Ficcarelli, seful echipei de tranzitie PHARE din cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, reprezentanti ai autoritatii locale din Buftea si oameni de afaceri.

 

Conferinta si-a propus sa-i informeze pe toti cei interesati in obtinerea de finantari europene care sunt pasii ce trebuie urmati. Giorgio Ficcarelli s-a aratat optimist in ceea ce priveste capacitatea noastra de a absorbi viitoarele fonduri: “Speram sa le facem o surpriza scepticilor si sa-i dezamagim. Sigur, in primul an gradul de absorbtie va fi mai redus, insa acesta va creste din 2008. Este important ca proiectele care vor fi depuse pentru finantare sa fie bine dimensionate pentru a fi aprobate.”

 

Dupa ce Comisia Europeana va da unda verde programelor operationale transmise de tara noastra, vor sosi primele transe de bani din totalul de aproximativ 1,3 miliarde de euro, cat va primi Romania anul acesta. Bugetul alocat pentru 2007-2013 este de circa 19,2 miliarde de euro.

 

Sursa: Capital 08 Iunie 2007