Compania IT IBM a inregistrat in trimestrul al patrulea din 2006 o crestere de 17% a veniturilor din dispozitivele de stocare externe, cea mai mare crestere inregistrata de un producator din acest sector, informeaza un comunicat al companiei. Totodata, IBM a inregistrat in 2006 o crestere anuala de 13,2% in acest segment, in timp ce cresterea pietei s-a cifrat la 4,1%.
 
“Suntem de parere ca dezvoltarea IBM pe piata sistemelor de stocare este rezultatul extinderii portofoliului de produse al companiei, precum si livrarea de solutii care ajuta clientii sa faca fata nevoilor de stocare sporite”, a declarat Andy Monshaw, general manager, IBM System Storage.
 
Potrivit comunicatului, IBM a introdus anul trecut noi produse in portofoliul sau din domeniul stocarii datelor, inclusiv solutii de virtualizare a stocarii, primul sistem de stocare de tip banda cu mecanism incorporat de criptare a datelor si modelele revolutionare Turbo pentru seria IBM System Storage DS8000. Totodata, IBM si-a extins oferta de produse ca rezultat al colaborarii cu Network Appliance (NetApp).
 
Compania IT IBM (International Business Machines Corporation) are sediul in Statele Unite ale Americii, este prezenta in peste 170 de tari si are peste 350.000 de angajati la nivel mondial. IBM are ca obiect de activitate producere si vanzarea de componente hardware si solutii software, dar si oferirea de servicii de infrastructura pentru retele si servicii de consultanta.

 

Sursa: Capital 14 Martie 2007