Preţul unui astfel de bec este de 50 de dolari, dar compania olandeză asigură că are în vedere să coboare preţul până la 25 de dolari, scrie Agerpres.

Becul LED (cu diodă luminiscentă) cu o capacitate de 10 waţi este considerat drept o alternativă eficientă a becului standard cu incadescenţă de 60 de waţi. Durata de viaţă a acestui bec este de cel puţin 30.000 de ore, la o folosire de aproximativ 4 ore pe zi, ceea ce înseamnă mai mult de 20 de ani de întrebuinţare.

Acest nou bec este "cu 83% mai eficient decât becul standard cu incandescenţă de 60 de waţi", conform lui Ed Crawford, directorul reprezentanţei Philips în SUA.

Conform companiei Philips, în cazul în care fiecare bec de 60 de waţi din SUA ar fi înlocuit cu noua versiune LED, ‘America ar economisi aproximativ 35 terawaţi/oră de electricitate sau 3,9 miliarde de dolari pe an. De asemenea, o astfel de schimbare la nivel naţional ar echivala cu o micşorare a emisiilor de CO2 cu 20 de milioane de tone, rezultat similar excluderii a 4 milioane de maşini din trafic.