Constructorul american de automobile General Motors (GM) ar putea semna în această săptămână cu grupul chinez Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery un acord definitiv pentru vânzarea diviziei Hummer, potrivit unor surse apropiate negocierilor, citate de Mediafax.

Înţelegerea va trebui aprobată de autorităţile americane şi chineze pentru a putea fi pusă în practică. Încheierea acordului ar urma unui memorandum de înţelegere pentru vânzarea Hummer semnat în iunie de cele două grupuri.

Autorităţile din SUA şi China nu se vor opune încheierii tranzacţiei, au declarat sursele. BBC a indicat în iunie, citând un post naţional de radio din China, că Agenţia chineză pentru Dezvoltare şi Reformă va bloca afacerea din cauza problemelor de mediu pe care le ridică producerea Hummer şi a lipsei de experienţă a Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery în domeniul construirii de maşini pentru pasageri.

GM, ieşit din faliment pe 10 iulie, încearcă să-şi păstreze doar brandurile performante. Grupul va renunţa la marca Pontiac şi va vinde divizia suedeză Saab constructorului de automobile de lux Koenigsegg Automotive, iar Pontiac către Penske Automotive Group.

Grupul american analizează, de asemenea, mai multe opţiuni pentru Opel, având de ales între vânzarea companiei către fondul belgian de investiţii RHJ Internaţional sau producătorului canadian de piese auto Magna International şi păstrarea diviziei germane.

SURSA: Mediafax