Sursele contactate de ziar au precizat că ‘nu pot confirma versiunea potrivit căreia preşedintele venezuelan este tratat pentru cancer de prostată, versiune vehiculată în repetate rânduri de sfere înalte din Venezuela.’ Aceleaşi surse au explicat că ‘starea de sănătate a lui Chavez, care a suferit o intervenţie chirurgicală zilele trecute, la Havana, este critică: nu gravă, dar critică, complicată”.

Chavez ar fi fost vizitat în ultimele ore în Cuba şi de soţia sa Marisabel şi fiica Rosinés, aduse în secret cu un avion militar.

Potrivit versiunii oficiale a guvernului de la Caracas, Chavez a fost operat de urgenţă pentru un abces pelvin, la 10 iunie. Revenirea lui iminentă în Venezuela, care a fost anunţată imediat după intervenţia chirurgicală, a fost dezminţită ulterior de fapte. Parlamentul venezuelan a emis o ordonanţă de urgenţă, pentru a-i permite preşedintelui să-şi păstreze prerogativele depline şi în străinătate, fără a le transfera adjunctului său, Elias Jaua, aşa cum a cerut opoziţia.

Vineri, Chavez a apărut pe Internet cu un scurt mesaj pe contul său de Twitter pentru a felicita forţele armate ale ţării sale, cu ocazia Zilei Armatei, care coincide cu aniversarea bătăliei de la Carabobo (1821). ‘Astăzi este ziua de Armatei mele şi soarele străluceşte, o îmbrăţişare uriaşă pentru soldaţii şi poporul meu iubit’, a scris Chavez, care deţine şi gradul de colonel. În mesaj, primul de la 5 iunie, nu se face nicio referire la starea lui de sănătate.
SURSA: Agerpres