Majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri vor să deschidă camera şi să captureze imagini, simplu şi la obiect. Există însă utilizatori care vor mai mult de la smartphone-ul lor, vor să seteze manual anumiţi parametri, iar Huawei P10 este terminalul adresat lor. Huawei P10 are integrat în sistemul dual-camera Leica 2.0 un mod denumit PRO pentru fotografii avansaţi.

Cu această funcție, utilizatorii noului Huawei P10, au control total asupra parametrilor fotografiilor – la fel ca în cazul folosirii unui DSLR. Cu Huawei P10, poți modifica modul de expunere a luminii (light metering mode), valoarea ISO, viteza de declanșare a butonului camerei foto și modul Auto-Focus. Flexibilitatea pe care ți-o oferă Huawei P10 se dovedește foarte utilă, mai ales când pleci în concediu alături de cei dragi și ai nevoie de un aparat profesionist care să îți încapă în buzunar.

Utilizând fotografiile și videoclipurile din memoria smartphone-ului P10 de la Huawei, noua funcție Highlight din Galerie va creea o prezentare video personalizată, cu tranziții inedite, efecte speciale și muzică. Această funcție a fost dezvoltată în colaborare cu GoPro, având la baza aplicația Quick.

Fotografiile alb-negru

Ca si in cazul precedecesorului sau si noul  HUawei P10, pune la dispoziție tot un senzor monocrom dar mai mare, de 20 MP. În combinație cu lentilele SUMMARIT-H, cu o apertură F2.2, și funcția de stabilizare optică a imaginii, camera foto livrează efecte uimitoare. Modul monocrom este ideal pentru a surprinde instantanee din timpul călătoriilor, oferind elementelor surprinse o notă artistică. De asemenea, în modul monocrom, poate fi activată funcția Portret, pentru a surprinde portrete expresive, atemporale.

O altă caracteristică distinctivă a noului P10, este modul Light Painting. Odată selectat, patru funcții sunt puse la dispoziția utilizatorilor: cea care poate surprinde noaptea luminile mașinilor aflate în mișcare (Car Light Trails), Light Graffiti, fotografii artistice ce surprind apa curgătoare (Silky Water) sau surprinderea stelelor în mișcare (Star Track).  Funcția Light Painting necesită folosirea unui trepied datorită timpului de expunere îndelungat, dar rezultatele te vor surprinde plăcut. Cel mai distractiv este însă modul Light Graffiti. Individual, sau împreună cu prietenii, poți desena sau scrie în aer, ținând în mână lanterne sau alte obiecte care emit lumina.

Huawei P10 dovedește că fotografia realizată cu smartphone-ul se apropie de nivelul calității celei surprinse cu un aparat foto profesionist.Aici poți citi mai multe detalii despre noul P10 de la Huawei.