Hewlett-Packard Co. are in plan sa lanseze un smartphone destinat consumatorilor business, conform declaratiilor unor persoane apropiate discutiilor.

Noul smartphone va fi lansat in Europa cel mai sigur in urmatoarele doua luni, pentru ca apoi sa ajunga in intreaga lume.

Noul terminal de la HP va fi dotat cu touchscreen dar si cu o tastatura standard si va dispune de sistemul de operare de la Microsoft, Windows Mobile 6.1. Smartphone-ul HP va permite si trimiterea si primirea email-urilor, accesarea webului si va face parte din seria de terminale iPaq.

HP a inceput sa vanda terminale cu branding iPaq o data cu achizitionarea producatorului de PC-uri Compaq Computer Corp. in 2002. Terminalele din seria iPaq au fost axate pre business si au aparut rar in magazine.

Purtatorul de cuvant al HP, Mike Hockey a declarat ca cel mai recent terminal iPaq a fost lansat in iunie. Hewlett-Packard se afla cu mult in urma unor companii precum Nokia sau RIM in ce priveste vanzarea de smartphone-uri, conform datelor IDC. HP detine mai putin de 3.3% din cota de piata globala, dar brandul iPaq este extrem de puternic, in special in Europa, confor declaratiilor lui Mike Hockey.

Sursa: The Wall Street Journal