Helwett-Packard (HP) Romania a inregistrat in anul fiscal 2006 o crestere a vanzarilor de 23%, comparativ cu anul fiscal anterior, si a obtinut profit in cadrul tuturor departamentelor din Romania. Compania nu a precizat valoarea indicatorilor sai financiari, insa estimarile indica venituri realizate de HP in Romania de circa 200 de milioane de dolari, fata de aproximativ 150 de milioane realizate in anul fiscal 2005. 

“Cresterea semnificativa a vanzarilor in anul financiar 2006 se datoreaza seriozitatii si profesionalismului echipelor noastre de vanzari, calitatii serviciilor si produselor HP si bunei colaborari intre echipele de vanzari puternice, mature, si cu competente tehnice de nivel international, si partenerii nostrii.”, a declarat Radu Enache, director general Helwett-Packard Romania. “Practic, in ultimii trei ani ne-am dublat veniturile, a adaugat acesta. 

Departamentul de solutii tehnologice al HP (TSG) a obtinut o crestere a veniturilor de 38% fata de anul fiscal anterior, si-a majorat incasarile provenite din servere si solutii de stocare cu 37% fata de 2005, – la acest avans contribuind si cresterea de 41% pentru serverele standard industrial si cea de 61% pentru serverele pentru aplicatii critice – a cunoscut o crestere a vanzarilor de 32% a solutiilor software pentru managementul infrastructurii si serviciilor IT si de comunicatii, si a obtinut venituri operationale cu 36% mai mari comparativ cu anul fiscal 2005.  

In 2006, serviciile HP de consultanta si integrare de solutii in sectorul de telecomunicatii, financiar-bancar, industrie si utilitati si in cel public au avut cu 53% mai multe comenzi ca in 2005, si a fost dezvoltat centrul de competenta dedicat sectorului de telecomunicatii care ofera servicii in centru si sud-estul Europei, Orientul Mijlociu si Africa. 

Departamentul de sisteme personale al HP (PSG) a inregistrat o crestere a veniturilor de 7% si o crestere a vanzarilor de laptop-uri de 58%, comparativ cu anul fiscal 2005. Compania HP a lansat peste 15 noi produse in 2006, precum sisteme de navigatie cu GPS, dispozitive handheld cu telefon Gsm quad-band si modului GPS incorporat, si o noua generatie de laptopuri.

 

Departamentul de Imprimare si Prelucrare a Imaginii (IPG) din cadrul HP a obtinut o crestere a vanzarilor de 22%, comparativ cu 2005, datorita evolutiei bune a multifunctionalelor laser (crestere cu 130%), a imprimantelor tip format mare (90%), a imprimantelor laser color (30%), a multifunctionalelor cu jet de cerneala (31%), si a imprimantelor laser de retea (40%).   Helwett-Packard (HP) furnizeaza solutii tehnologice precum infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si servicii de imprimare si prelucrare a imaginilor, consumatorilor individuali, companiilor si institutiilor.

In ultimele patru trimestre fiscale, HP a obtinut venituri de 90 de miliarde de dolari.

Sursa: Capital 5 Decembrie 2006