Luna aprilie începe bine, de luni. În vechi gromovnice se spune că este ”luna perfectă”, având în vedere că ultimile trei zile sunt cele ale Sf. Paști. În această lună trei planete devin retrograde, trei dintre ele sunt în domiciliu. Risc seismic, statistic vorbind, în weekenduri.

În luna aprilie Soarele trece, în mod convențional, din Zodia Berbecului în cea a Taurului, pe 21 aprilie. Luna începe aprilie în Vărsător face un zodiac complet, mai trece odată prin Vărsător și sfârșește luna în Pești. Mercur începe aprilie în Pești, iar pe 18 ale lunii trece în Berbec. Venus începe și ea luna aprilie tot în Pești și trece în Berbec pe 21 ale lunii. Marte este în Gemeni toată luna conferind energie, o dinamică sporită. Jupiter este în domiciliu, în Săgetător, de pe 11 aprilie retrograd. Saturn este și el în domiciliul diurn, în Capricorn, în ultima zi a lunii, retrograd. Uranus aduce idei ciudate, revoluționare, nativilor din Taur. Neptun este în domiciliul lui modern, diurn, în Pești. Pluton este de o veșnicie în Capricorn, devine retrograd pe 25 aprilie, după o stație lungă.

Prima săptămână din luna aprilie nu este o săptămână grozavă. Mai ales pentru semnele de foc și pământ care trebuie să dea atenția cuvenită problemelor cu care se confruntă. Pentru ca, da, o să aibă probleme destule! Și nu numai de aprovizionare și de folosire eficientă a banilor ci și din cauza unei atmosfere apăsătoare, atât climatice cât și psihice. A doua săptămână din luna aprilie, 8-14, este o perioadă mediocră. Comerțul, negustoria,  orgasmul cumpărăturilor dinainte de Sf.Paști, dar, totuși, sunt achiziții importante de bunuri de folosință îndelungată. Ceva se întâmplă în registrul politic, este un semn de inflexiune. Se poate mai rău? Sigur că da, doar suntem optimiști, nu? A treia săptămână din luna aprilie, 15-21, este mai bună. Din avalanșa de vești negative, mai sunt și câteva bune. Semnele de aer și de foc sunt îndemnate să facă investiții în această perioadă. Vărsătorul trebuie să fie atent la semnalele din străinătate, de la rude sau prieteni. A patra săptămână din luna aprilie este mai bună pentru că s-a făcut ceva mai cald. Și mizeria este mai ușor de suportat la soare, întrebați-i pe negrii de la tropice! Vorba cântecului lui Aznavour. Mizeria umană, pentru că românii se descurcă, nu mor de foame. Astrologic vorbind, este o perioadă în echilibru. Semnele de pământ sunt avantajate, dar nici celelalte nu o duc foarte rău. Este Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor. Sfârșitul lunii aprilie se suprapune peste cele Trei Zile de Sf. Paști, libere anul acesta.

Nu este o lună rea, dar nici cea mai bună de anul acesta. Dixit.