Reteaua de socialiazare Hi5, una dintre cele mai mari din lume dupa Facebook si MySpace, a anuntat lansarea versiunii pentru telefonul mobil: Hi5 Mobile.

Noua versiune a site-ului de socializare va fi disponibila in 26 de limbi diferite si va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si accesa profilul prin intermediul Internetului de pe tefonul mobil.

Prin versiunea mobila a Hi5 fanii reteli vor putea sa trimita si sa primeasca mesaje, sa isi actualizeze statusurile, sa viziteze profilurile prietenilor, sa incarce fotografii si sa adauge noi prieteni in lista.

Hi5 Mobile a fost optimizat pentru cele mai populare terminale mobile precum Apple iPhone, Nokia, Motorola, BlackBerry, LG, Samsung si Sony Ericsson.

Decizia Hi5 de a lansa o versiune pentru terminalul mobil vine in contextul in care numarul utilizatorilor de Internet direct de pe telefonul mobil a crescut in mod semnificativ in ultima perioada. Astfel, conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piata IDC numarul de utilizatori de Internet mobil va creste pana la 546 milioane in acest an, aproape dublu fata de cel din 2006. De asemenea, IDC estimeaza ca pana in 2012 numarul acestora sa ajunga pana la 1,5 miliarde.

Sursa: Market Wire