Profitul companiei al cărei patron a decedat recent într-un accident de maşină, a crescut faţă de anul 2014, când compania a raportat un profit de peste 1,8 milioane de lei.

În 2015, veniturile totale ale Hexi Pharma s-au ridicat la peste 24 de milioane de lei, în creştere faţă de 2014, când veniturile companiei au fost de 17,8 milioane de lei.

 

Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 – 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei, informează Parchetul General.

'Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, Hexi Pharma a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de Hexi Pharma cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active – este de circa 51 milioane lei', se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

 

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de compania Hexi Pharma sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. De asemenea, anchetatorii au pus sub acuzaţii de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani cele două firme din Cipru ale lui Condrea, CPS CHEMICAL & PHARMACEUTICAL SOLUTIONS LTD și HATOM LIMITED LTD.
 

Soţia lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc alături de fratele său, Radu Ochinciuc sunt puşi sub acuzaţii de spălare de bani, potrivit comunicatului de presă al DNA:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții: 

S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, 

CPS CHEMICAL & PHARMACEUTICAL SOLUTIONS LTD și HATOM LIMITED LTD, ambele din Cipru, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și spălare a banilor,

DINU FLORI, director general al S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, 

PANAITESCU MIRON-VICTOR, administrator la mai multe societăți comerciale, OCHINCIUC ULIANA și OCHINCIUC RADU, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor,

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2008 – 2016, societatea S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de intermediere a achizițiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată în această etapă a cercetărilor la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro).