Cererea tot mai mare pentru masini hibride s-a extins si asupra afacerii de inchiriere de masini. Hertz Global Holdings si Avis Budget vor investi sume considerabile in viitorul apropiat pentru a-si dota parcurile auto cu astfel de autovehicule, informeaza Associated Press.

Hertz va cheltui 68 de milioane de dolari pentru a cumpara 3.400 de Toyota Prius pana in 2008, in timp ce Avis a anuntat ca clientii sai vor putea inchiria un model Prius inca de saptamana viitoare, peste 1000 de astfel de autovehicule urmand sa intre in parcul auto al companiei. 

Hertz estimeaza ca pentru fiecare 1000 de autovehicule inlocuite cu modelul Prius, emisiile de dioxid de carbon vor scadea cu 3000 de tone pe an. Primarul orasului New York, Michael Bloomberg a declarat ca disponibilitatea mai mare de masini hibride pentru inchiriat este pe aceeasi linie cu scopul orasului de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 30% pana in 2030.  

Potrivit Avis, inchirierea unei masini hibride nu va fi o optiune atractiva doar pentru cei care calatoresc ci si pentru cei care vor sa cumpere o astfel de masina, dar nu fara sa o testeze.

 

Sursa: AP 15 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: