Este aglomeraţie la intrarea în România, dinspre Bulgaria spre Vama Giurgiu, unde s-a format o coloană de tiruri care se întinde pe 7 kilometri. Maşinile au fost staţionate în punctul bulgar de încasare a taxei de pod.

Autoritățile bulgare opresc avioanele pe teritoriul țării vecine şi le permite continuarea călătoriei grupate către punctul de frontieră. La punctul de trecere a frontierei Giurgiu nu sunt probleme, controlul fiind efectuat pe şase artere destinate autovehiculelor de transport marfă.

În ultimele 24 de ore s-au prezentat la intrarea în țară peste 1.500 de tiruri, aglomeraţia fiind generată de faptul că pe teritoriul Bulgariei se derulează lucrări la mai multe tronsoane de drumuri. Aglomerație este și pe sensul de ieșire din țară, unde, de asemenea, s-a format o coloană de tiruri pe mai mulți kilometri. Timpii de așteptare depășesc 100 de minute, informează autoritățile de frontieră.

Program de cooperare între România și Bulgaria

Ambasadorul României la Sofia, Ion Gâlea, a avut o întâlnire de lucru cu ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice. Aceștia au discutat despre un nou program de cooperare între România și Bulgaria.

Programul se va concentra pe dezvoltarea economică a regiunilor de frontieră şi pe măsuri de creştere economică şi asistenţă pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Nikolova a afirmat că sunt pregătite două proiecte strategice. Unul se referă la un studiu de fezabilitate pentru noi poduri şi facilităţi portuare de-a lungul porţiunii româno-bulgare a Dunării. Celălalt proiect vizează dezvoltarea traseului de ciclism EuroVelo 6, care este susţinut de municipalităţile riverane fluviului.

Avramova şi ambasadorul Gâlea au remarcat relaţiile bune dintre Ministerul bulgar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România şi buna colaborare bilaterală în domeniul dezvoltării regionale şi al transporturilor.