Valoarea companiei Hanergy a crescut în mod galopant în ultimele luni, dar totul s-a prăbușit, miercuri, când acţiunile societăţii au scăzut cu 47%. Li Hejun a pierdut cel puţin pe hârtie în jur de 15 miliarde de dolari. Am fi spus că e o pierdere ce nu se va repeta prea curând. Dar am fi greşit.

La primele ore ale dimineţii de joi, acțiunile Goldin Property Holdings Limited, o filială a Goldin Group listată la Bursa din din Hong Kong, s-au prăbușit, pierzând un enorm 60%.

Goldin Financial Holdings Limited, de asemenea o filială a Goldin Group, a pierdut, de asemenea, 67% de la maximele de miercuri până la la minime de joi. În mod ciudat, niciun anunț nu a fost făcut de nicunda dintre cele două companii și ambele îşi continuă activitatea comercială.

Oricare ar fi motivul din spatele prăbuşirilor, aşa cum s-a întâmplat ieri în cazul Hanergy, declinul s-a resimţit în buzunarul acționarului majoritar, în cazul de faţă miliardarul Pan Sutong.

Potrivit celor mai recente date,  cu Hong Kong Exchange Pan deține în jur de 65% din Goldin Property și peste 70% din Goldin Financial.

Având în vedere mărimea participației și declinul ulterior al valoarii ambelor companii, calculele Business Insider arată că pierderea pe două zile se cifrează la aproximativ 21 miliarde de dolari.. Mărunțiș, nu-i aşa?

Singura întrebare este acum cui îi va veni rândul mâine să-şi vadă averea scăzând uluitor.