Executivul va discuta, în ședința de vineri, un memorandum cu tema: Formularea punctului de vedere al Guvernului cu privire la propunerea legislativă intitulată Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (Bp.161/2017), iniţiată de un grup de deputaţi şi senatori PSD şi ALDE.

Alte puncte pe ordinea de zi: proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Societăţii Naţionale "Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa" – S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor; proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Societăţii Naţionale "Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia" – S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor; proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. – Marfă" – S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Executivul va mai lua în dezbatere aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Companiei Naţionale ''Loteria Română'' S.A

De asemenea, Guvernul va mai analiza, în ședința de vineri: proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave, semnat la 5 octombrie 2015 la Washington; proiect de lege privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază.

În mapa Guvernului se mai află un memorandum cu tema: aprobarea achiziţiei de autoturisme de reprezentare pentru înnoirea parcului auto al misiunilor diplomatice ale României din străinătate.