Noua Zeelanda a anuntat ca reteaua guvernului sau a fost tinta unui atac informatic efectuat de catre hackeri apartinand unor guverne straine , informeaza Associated Press. In urma atacului nu au fost obtinute informatii confidentiale sau secrete de stat.

Warren Tucker, seful Serviciului de Informatii din Noua Zeelanda (SIS), a anuntat ca site-urile mai multor agentii guvernamentale au fost atacate, iar atacatorii au instalat programe software greu de detectat care ar putea fi folosite pentru a prelua controlul computerelor. Potrivit acestuia, unele agentii guvernamentale nici nu si-au dat seama ca sunt atacate de hackeri.

Helen Clark, primul-ministrul din Noua Zeelanda, a confirmat spusele lui Tucker si a adaugat ca au fost descoperite tarile care au initial atacul dar Noua Zeelanda inca nu le-a contactat.

In ultima perioada, Statele Unite, Germania, Marea Britanie si Franta au anuntat ca retelele lor au fost tinta unor atacuri informatice. Marea Britanie, Germania si Statele Unite au acuzat China de atacuri.

Sursa: Capital