Preşedintele Traian Băsescu a convocat Guvernul la consultări pentru a discuta despre reducerea cheltuielilor bugetare.

Marţi, la ora 14.00, preşedintele Traian Băsescu aşteaptă membrii Guvernului la consultari la Palatul Cotroceni. Potrivit administraţiei prezidenţiale, temele consultărilor sunt reducerea cheltuielilor publice în administraţia publică centrală şi locală, reducerea cheltuielilor sociale, creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor comunitare, legislaţia achiziţiilor publice, proiectul de revizuire a Constituţiei şi procesul de descentralizare.

Potrivit unui anunţ al Preşedinţiei, programul de marţi al preşedintelui cuprinde, de la ora 14.00, “consultări cu Guvernul, la Palatul Cotroceni, în temeiul art. 86 din Constituţie”.

“Temele consultării sunt următoarele: Reducerea cheltuielilor publice în administraţia publică centrală şi locală; Reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai bună ţintire a beneficiarilor sistemului de protecţie socială; Creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor comunitare; legislaţia achiziţiilor publice; Proiectul de revizuire a Constituţiei; Procesul de descentralizare”, se arată în anunţul Preşedinţiei, difuzat luni.

Traian Băsescu anunţase de săptămâna trecută că vrea să dicute cu reprezentanţii Executivului pe tema reducerii cheltuielilor publice.
În cadrul unei emisiuni la B1TV de săptămâna trecută, preşedintele a declarat că va chema Guvernul la discuţii deoarece, din statisticile studiate de el, nu rezultă că s-au făcut în sectorul bugetar disponibilizările arătate de Executiv.

„Guvernul acţionează într-un mediu ostil. Politicienii aflaţi la putere nu sunt dispuşi să sacrifice ţara pentru a mări nejustificat salariile şi pensiile. O să-i chem la mine fiindcă văd că nu merge cu gentileţea. Din statisticile studiate de mine nu rezultă că s-au făcut disponibilizări reale în sectorul bugetar. Poate nu m-am uitat eu bine şi-mi vor explica ei mai multe”, a spus Băsescu.