285 de persoane sunt cazate în locuinţele deţinute de RA-APPS, cu chirii pornind de la 16 lei pe lună şi care ajung până la 26.897,09 euro, reiese din lista publicată miercuri seara de guvernul României.

Suprinzător sau nu printre chiriaşii RA-APPS se numără miliardarul Ion Ţiriac, care ocupă un imobil cu 5 camere şi o suprafaţă de 215 metri pătraţi, pentru care plăteşte o chirie de 26.897 de euro pe lună.
Premierul Victor  Ponta a declarat că Executivul “nu este agenţie imobiliară şi nici nu este un bun administrator de agenţie imobiliară”.

“Orice guvern din lume are câţiva demnitari – nu prea mulţi, dar le stabilim rangul: consilier prezidenţial, care e la rang de ministru – pentru aceştia ţin 20 – 30 – 50 de apartamente şi din cele Dumnezeu ştie câte vile de protocol ţinem zece ca preşedintele, preşedintele Senatului, primul-ministru să meargă la Neptun sau la Predeal sau la Covasna. Restul trebuie vândute”, a spus Victor Ponta.

“Sunt cam mulţi care sunt asimilaţi. Sunt o mulţime de oameni din diverse instituţii. Sunt şi persoane care nu au locuinţe de serviciu, ci pur şi simplu contracte de închiriere, unii cu chirii destul de mari”, a precizat Victor Ponta.

În context, el a afirmat că senatorul Mircea Geoană plăteşte o chirie de 3.200 de euro pentru locuinţa de la RA-APPS.

 VEZI AICI LISTA cu toate persoanele fizice VEZI AICI Situaţia persoanelor fizice care deţin locuinţe de serviciu