”CFR Marfă ar trebui să nu mai aibă pierderi, mai ales cele pe care le are în prezent. Ar trebui şi cred că ar putea, nu cunosc situaţia, să fie mai bine administrată, să nu mai înregistreze pierderile pe care le are. Eu văd privatizarea ca pe o soluţie de a ieşi dintr-un impas, dintr-un cerc vicios: societatea are nevoie de investiţii, statul nu are bani de investiţii, întreprinderea are pierderi, pierderile generează o situaţie şi mai dificilă, cam acesta ar fi scopul”,a spus guvernatorul, citat de Agerpres. Acesta a subliniat că nu este pentru o privatizare a unei societăţi de stat, care are şi monopol, sau cvasimonopol, numai aşa, ”ca să o privatizăm”.
”Cred că nimeni nu cere un asemenea tip de privatizare ci o încercare de a ieşi dintr-un cerc vicios. CFR Marfă este într-un cerc vicios evident”, a explicat Isărescu.
În data de 20 iunie, Grup Feroviar Român, companie aparţinând omului de afaceri Gruia Stoica, a fost declarată câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă. Preţul oferit de GFR este de circa 202 milioane de euro şi ar urma să fie achitat integral. Pe de altă parte, GFR şi-a asumat investiţii de aproximativ 900 milioane de lei în CFR Marfă.