Scoaterea la vânzare a acţiunilor ELCEN depinde însă de avizul Consiliului Concurenţei, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de guvern de vineri. 

"Astăzi, în cadrul şedinţei de guvern, Ministerul Energiei a prezentat o notă de informare privind situaţia societăţii Electrocentrale Bucureşti, mai cunoscută, poate, ca ELCEN. În urma unei întâlniri pe care ministrul Energiei, domnul Toma Petcu, a avut-o chiar ieri (joi – n.r.) cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a agreat o soluţie, dar ea depinde şi de avizul Consiliului Concurenţei, avizul a fost deja solicitat. Acţiunile ELCEN ar urma să fie scoase la vânzare, aceasta a fost propunerea Ministerului Energiei, iar Primăria Capitalei şi-a manifestat intenţia de a achiziţiona aceste acţiuni. Vă repet, se aşteaptă, a fost deja solicitat punctul de vedere al Consiliului Concurenţei pe această problemă", a declarat Alina Petrescu în conferinţa de presă. 

Întrebată atunci despre valoarea estimativă a acţiunilor care ar urma să fie vândute, Alina Petrescu a afirmat că "se vorbeşte de scoaterea la vânzare la nivelul pieţei".

AGERPRES