Grupul de Sustinere a Proiectului Rosia Montana cuprinde peste 50 de membri, reprezentand organizaţii nonguvernamentale, primarii din judetele Alba si Hunedoara, universitati cu traditie, precum si asociatii patronale si organizatii sindicale reprezentative la nivel regional si national.

Victor Ponta a declarat ca proiectul minier Rosia Montana trebuie sa ramana in continuare blocat, nereusind sa dea argumente convingatoare pentru miile de oameni din zona Muntilor Apuseni care isi doresc doar dreptul la o viata decenta prin relansarea mineritului.

Este surprinzator cum un presedinte de partid social-democrat se supune mai presus de toate valorilor ecologiei – dupa cum dumnealui insusi s-a declarat un ‘ecologist convins, habotnic’ – abandonand valorile traditional sociale precum promovarea crearii de locuri de munca.

Invitam toti politicienii si in special pe domnul Victor Ponta sa se informeze la fata locului pentru a constata saracia si somajul care au atins cote inimaginabile si disperarea localnicilor care, in lipsa mineritului practicat din tata in fiu, nu mai au alta sursa de venit. Situatia dramatica a locuitorilor din Muntii Apuseni, precum si cea a tuturor oamenilor din fostele comunitati miniere, ar trebui sa fie adevarata preocupare a unui parlamentar trimis in Parlamentul Romaniei sa se lupte pentru o viata mai buna pentru acestia.

Constatam zilele acestea cum investitori importanti din Ardeal, precum Nokia, decid sa paraseasca Romania. Fara investitii semnificative, tara nu va putea traversa criza economica severa in care se gaseste. Proiectul Rosia Montana este in masura sa relanseze intreaga industrie miniera din Romania, fiind o investitie responsabila si solida, care aduce peste 3000 de locuri de munca atat de necesare in zona. Invitam politicienii si factorii de decizie sa se gandeasca la viitorul oamenilor si la posibilitatea unei vieti mai bune prin realizarea marilor proiecte industriale care asteapta sa fie demarate.