Grupul de Investigații Politice (GIP) a transmis într-o postare pe Facebook motivele pentru care Camelia Bogdan trebuia exmatriculată de la doctorat începând cu 1 octombrie 2022. Ea este doctorand al Școlii Doctorale a Facultății de drept a Universității din București din 1 octombrie 2013.

Ar fi trebuit exmatriculată acum 2 luni

„Potrivit Regulamentului Universității București, Camelia Bogdan ar fi trebuit exmatriculată acum 2 luni de la doctorat.

Camelia Bogdan este doctorand al Școlii Doctorale a Facultății de drept a Universității din București din 1 octombrie 2013.

Potrivit Regulamentului studiilor universitare de doctorat în Universitatea din București, Camelia Bogdan ar fi trebuit să susțină teza de doctorat după 3 ani, în 2016. Camelia Bogdan a beneficiat de o serie de extinderi ale perioadei programului de doctorat:

– o întrerupere de studii, în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017;

– o prelungire de 12 luni, în perioada 1 octombrie 2017 – 1 octombrie 2018;

– o perioadă de grație de 2 ani între 1 octombrie 2018 și 1 octombrie 2020”, se arată în postare.

GIP, solicitare către rectorul Universității București

Potrivit GIP, perioada de grație s-a încheiat la data de 1 octombrie 2022, atunci când Camelia Bogdan ar fi trebuit să fie exmatriculată.

„La finalul perioadei de grație, Camelia Bogdan ar mai fi putut beneficia de o perioadă de amânare de maxim 2 ani. Această perioadă s-a încheiat pe 1 octombrie 2022, dată la care Camelia Bogdan ar fi trebuit exmatriculată.

GIP a solicitat rectorului Universității București să comunice public dacă a exmatriculat-o pe Camelia Bogdan. Am solicitat, de asemenea, ca, în cazul în care Camelia Bogdan nu a fost încă exmatriculată să fim informați cu privire la motivul pentru care rectorul Universității București nu a luat încă această decizie.

Decizia de exmatriculare a Cameliei Bogdan este cu atât mai relevantă, cu cât fosta judecătoare a primit bani pentru finalizarea studiilor de doctorat . Spre exemplu, în declarația de avere pe care a depus-o în 2017, Camelia Bogdan a spus că a primit din partea The Rațiu Charitable Foundation suma de 2.000 de lire sterline, cu titlu de „bursă/ grant pentru Doctorat”.

Banii primiți prin acest tip de donații cu sarcină trebuie restituiți de fosta judecătoare în cazul exmatriculării sale”, se mai arată în postarea de pe Facebook.