Peste 2.200 de elevi sunt afectați, în prezent, în toată țara, de suspendarea parțială sau integrală a cursurilor, din cauza gripei, a anunțat luni Ministerul Educaţiei şi Cercetării – MEC.

Astfel, suspendarea cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei a făcut ca nu mia puțin de  2.233 de elevi să nu se mai prezinte la școală. Totuși, această cifră nu reprezintă numărul copiilor bolnavi, precizează MEC.

Trebuie precizat faptul că gripa a închis parţial sau integral  cursurile în Bucureşti şi în 9 judeţe.

Astfel, în Mureş sunt închise parţial din cauza gripei două unităţi de învăţământ; în Ilfov – patru unităţi închise parţial; în Dâmboviţa – o unitate de învăţământ închisă parţial.

Și în Cluj sunt patru unități de învățământ închise parţial; în Sibiu – trei parţial şi una integral; în Olt – o unitate şcolară închisă parţial; în Suceava – una închisă parţial; în Braşov – 10 închise parţial, Bucureşti – 20 de unităţi şcolare închise parţial şi una integral; Iaşi – una închisă integral, conform Agerpres.

Reguli stricte impuse de MEC

MEC a anunțat încă de la începutul lunii februarie că şcolile sunt obligate să facă triaj epidemiologic zilnic acolo unde sunt medici sau asistente, iar dacă sunt trei cazuri de gripă într-o clasă, cursurile acelei clase se suspendă, potrivit unei note trimise Inspectoratelor Școlare.

Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ. Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă.

Potrivit notei interne trimise de MEC, se va asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă.