Ministrul Energiei a explicat că măsurile în acest caz trebuie luate de Consiliul de Administraţie al companiei şi nu de către minister, însă a dat asigurări că instituţia are instrumente să intervină dacă CA nu va reacţiona.
„Cu siguranţă, în măsura în care această chestiune nu se va tranşa, avem inclusiv instrumente care vizează o reacţie faţă de Consiliul de Administraţie pentru că este responsabilitatea acestuia să se asigure – nu a ministerului, ci a celor care gestionează activitatea de zi cu zi a companiei – să se asigure că chestiunile de etică sunt puse în practică. Aştept să îşi facă datoria, să analizeze situaţia şi să vadă dacă această situaţie, această circumstanţă – şi anume că unii oameni din conducerea companiei sunt investigaţi într-un dosar – este compatibilă sau nu cu valorile companiei. (…) sigur că şi compania are o viaţă internă şi o manieră în care ei trebuie să îşi facă analizele. Dacă acest lucru nu se va întâmpla şi dacă nu vor lua măsurile necesare, vom interacţiona şi vom reacţiona şi noi şi asta se va întâmpla cât de curând, pentru că eu cred că şi în ceea ce priveşte Romgazul timpul analizelor a cam trecut”, a spus Grigorescu, la Digi24.

Şeful de la Energie a dat asigurări că instituţia pe care o conduce va face cât de curând o analiză asupra acestei situaţii şi “va trage o concluzie”.

“Cât de curând vom face o analiză cu privire la ceea ce se întâmplă acolo din această perspectivă a implicării unor oameni din conducerea într-un dosar şi vom trage o concluzie”, a precizat el, subliniind că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul mandatului.
Întrebat dacă ar propune demiterea acestor persoane în cazul în care ar face parte din Consiliul de Administraţie al Romgaz, Victor Grigorescu răspuns: “Din punctul meu de vedere, indiscutabil, şi lucrul ăsta l-am spus public”. Am spus că mi se pare că nu este normal, deja cum ştiţi poziţia mea a fost clară încă de la începutul mandatului. Nu este singurul caz în care am reacţionat de această manieră şi nu este niciun dubiu. Am spus-o şi public că ăsta este un lucru pe care îl dezavuez cu cea mai mare tărie”, a adăugat ministrul. Agerpres