Greşelile apar încă din primele pagini ale manualului. Pe harta care indică traseul Dunării se vede cum Turnu Măgurele este poziționat, pe harta României, acolo unde până acum toți știam că este orașul Drobeta-Turnu Severin, conform digi24.ro. Şi dacă sunt greşeli pe harta României, atunci nu ne mirăm că astfel de erori apar şi pe harta lumii. Insula Ascension este scrisă „Asuncion”. Şi acesta este un nume corect, dar este capitala Paraguayului.

Dacă mergem în America de Sud, vedem că greşelile apar încă din nordul continentului. Guyana Franceză este scrisă cu „i” şi nu cu „y” aşa cum este corect, iar în sudul continentului, acolo unde apare Insula Falkland, cei care au editat manualul au uitat o literă, aşa că pe hartă apare Insula Falkand. Marea Moartă este plasată pe greşit pe hartă, în locul Mării Roșii. De asemennea, nu apare Sudanul de Sud, deși este o țară independentă încă din 2011.
Nici harta Australiei nu a scăpat de erori. Insula Tasmania este numită greşit „Vanuatu”, deși pe hartă apare și Vanuatu corect scris și la locul real.

Şi un oraş rusesc a fost scris greşit. Este vorba de Krasnoyarsk, care pe hartă apare Krasniarsk.

„Din punct de vedere estetic sunt foarte frumoase, din punct de vedere al conținutului, puțin cam încărcate. Așa ştiu să scrie manualele specialiştii noştri din sistem” – este concluzia la care  ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a ajuns astazi, cu zâmbetul pe buze.

Ceea ce înseamnă ca peste 500 de mii de elevi din clasele 1-6 urmeaza sa înveţe de pe manuale cu prea multe informaţii. digi24.ro