Alan Greenspan, fostul presedinte al Rezervei Federale, a declarat ca SUA face eforturi prea mici pentru a ajuta revenirea sistemului financiar si pentru a asigura intarirea economiei.

Declaratiile lui Greenspan vin la o zi dupa ce presedintele Barack Obama a semnat planul de relansare economica in valoare de 787 miliarde de dolari. Obama are in plan, de asemenea, folosirea celor 315 miliarde de dolari inca ramasi din fondul de salvare a bancilor, aprobat de Congres in luna octombrie, pentru a revigora sectorul financiar.

„Suma totala din aceste doua surse ar putea fi insuficenta pentru a rezolva probleme Statelor Unite”, a declarat Greenspan. Acesta a mai adaugat ca amercianii „traiesc in acest moment evenimente care se intampla o data intr-un secol. Va trece insa”.

Greenspan, care in momentul de fata conduce o companie de consultanta, a mai spus ca impactul pozitiv al pachetului de salvare va fi atenuat daca sistemul financiar din SUA nu este reformat.

„Data fiind experienta Japoniei din anii ’90, trebuie sa ne asiguram ca refacerea sistemului financiar va preceda implementarea stimularilor fiscale”, a mai declarat acesta.

Sursa: Bloomberg